99,6% Pozytywnych komentarzy 1172 komentarzy
Typ z 12 miesięcy
Pozytywne: 1168
Negatywne: 4
Średnia z 1172 ocen sprzedaży:
  • Zgodność z opisem 5
  • Obsługa kupującego 5
  • Wszystko przebiegło pomyślnie. Polecam!

  • SUPER KONTAKT, B. SZYBKA DOSTAWA, SUPER PRODUKT, SUPER SPRZEDAJACY - POLECAM BAAAARDZO

  • Z ogromną przyjemnością wystawiam komentarz POZYTYWNY!!! Wszystko sprawnie, miło i przyjemnie!!! Przesyłka ekspresowa.!!! GORĄCO POLECAM

  • Przesyłka wysłana w błyskawicznym tempie Juz na drugi dzień rano.Polecam w 100%.

  • olejek rycynowy rewelacyjny

Avea NutraMedix 30ml

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 8269
  • Producent: Nutramedix
  • Dostępność: Jest Jest

  • Historia ceny
    Najniższa cena 30 dni przed zmianą: 68,30 zł brutto
  • szt.
  • 71,72 zł

Znalezione obrazy dla zapytania nutramedix

Avea 30 ml

 

Rozwiązuje problemy:
- łagodna, średnia i przewlekła depresja

 

Opis ogólny

Avea to ekstrakt wyprodukowany z korzenia Curcuma longa, powszechnie znanego jako kurkuma. Kurkuma jest od dawna stosowana zarówno w medycynie ajurwedyjskiej jak i chińskiej jako środek przeciwzapalny, stosowany w leczeniu zaburzeń trawiennych i problemów z wątrobą oraz w leczeniu chorób skóry i gojenia się ran. Ostatnie opublikowane badania dotyczyły przeciwdepresyjnych właściwości Avea. Dzięki opatentowanej ekstrakcji i procesom ulepszania wykorzystywanego do produkcji Avea, produkt jest ulepszony, aby rozwiązać większość przyczyn endogennej depresji. Pacjenci cierpiący na depresję zgłaszają ulgę w ciągu kilku godzin do kilku dni po rozpoczęciu stosowania Avea.

 

Zgłoszone właściwości medyczne

• przeciwdepresyjne
• przeciwzapalne
• przeciwbakteryjne
• antymutagenne
• antyoksydacyjne
• przeciwnowotworowe
• cholecystokinetyczne (popudzające opróżnianie pęcherzyka żółciowego)
• oczyszczające
• hemostatyczne

 

Dolegliwości medyczne
(informacje z uznanych prac naukowych - źródła w języku angielskim)

RAK
Kuttan, R., Bhanumathy, P., Nirmala, K., & George, M. C. (1985). Potential anticancer activity of turmeric (Curcuma longa). Cancer Letters, 29(2), 197-202.
Pełny artykuł

DEPRESJA
Yu, Z. F., Kong, L. D., & Chen, Y. (2002). Antidepressant activity of aqueous extracts of Curcuma longa in mice.Journal of Ethnopharmacology, 83(1-2), 161-165.
Pełny artykuł

CUKRZYCA
Kuroda, M., Mimaki, Y., Nishiyama, T., Mae, T., Kishida, H., Tsukagawa, M., ... & Kitahara, M. (2005). Hypoglycemic effects of turmeric (Curcuma longa L. rhizomes) on genetically diabetic KK-Ay mice. Biological and Pharmaceutical Bulletin, 28(5), 937-939.
Pełny artykuł

Reddy, A. C. P., & Lokesh, B. R. (1994). Effect of dietary turmeric (Curcuma longa) on iron-induced lipid peroxidation in the rat liver. Food and Chemical Toxicology32(3), 279-283.

ŻÓŁTACZKA TYPU B
Kim, H. J., Yoo, H. S., Kim, J. C., Park, C. S., Choi, M. S., Kim, M., ... & Ahn, J. K. (2009). Antiviral effect of Curcuma longa Linn extract against hepatitis B virus replication. Journal of Ethnopharmacology, 124(2), 189-196.
Pełny artykuł

RAK PŁUC
Mohammad, P., Nosratollah, Z., Mohammad, R., Abbas, A., & Javad, R. (2010). The inhibitory effect of Curcuma longa extract on telomerase activity in A549 lung cancer cell line. African Journal of Biotechnology, 9(6), 912-919.
Pełny artykuł

WRZODY
Kim, D. C., Kim, S. H., Choi, B. H., Baek, N. I., Kim, D., Kim, M. J., & Kim, K. T. (2005). Curcuma longa extract protects against gastric ulcers by blocking H2 histamine receptors. Biological and Pharmaceutical Bulletin, 28(12), 2220-2224.
Pełny artykuł

Prucksunand, C., Indrasukhsri, B., Leethochawalit, M., & Hungspreugs, K. (2001). Phase II clinical trial on effect of the long turmeric (Curcuma longa Linn.) on healing of peptic ulcer. Southeast Asian Journal of Tropical Medicine and Public Health, 32(1), 208-215.
Pełny artykuł

INFEKCJE DRÓG MOCZOWYCH
Gul, N., Mujahid, T. Y., Jehan, N., & Ahmad, S. (2004).Studies on the Antibacterial Effect of Curcuma longa Against Urinary Tract Infection Isolates. Pakistan Journal of Biological Sciences, 7(12), 2055-2060.
Pełny artykuł

PÓŹNA DYSKINEZA
Bishnoi, M., Chopra, K., & Kulkarni, S. K. (2008). Protective effect of Curcumin, the active principle of turmeric (Curcuma longa) in haloperidol-induced orofacial dyskinesia and associated behavioural, biochemical and neurochemical changes in rat brain. Pharmacology Biochemistry and Behavior, 88(4), 511-522.
Pełny artykuł

GUZY
Jiang, J. L., Jin, X. L., Zhang, H., Su, X., Qiao, B., & Yuan, Y. J. (2012). Identification of antitumor constituents in curcuminoids from Curcuma longa L. based on the composition–activity relationship. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis, 70, 664-670. 
Pełny artykuł

Kim, J. H., Gupta, S. C., Park, B., Yadav, V. R., & Aggarwal, B. B. (2012). Turmeric (Curcuma longa) inhibits inflammatory nuclear factor (NF)‐κB and NF‐κB‐regulated gene products and induces death receptors leading to suppressed proliferation, induced chemosensitization, and suppressed osteoclastogenesis. Molecular Nutrition & Food Research, 56(3), 454-465.
Pełny artykuł

 

Właściwości medyczne
(informacje z uznanych prac naukowych - źródła w języku angielskim)

AKTYWNOŚĆ PRZECIWPASOŻYTNICZA
Singh, R., Mehta, A., Mehta, P., & Shukla, K. (2011). Anthelmintic activity of rhizome extracts of Curcuma longa and Zingiber officinale (Zingiberaceae). International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, 3(2), 236-237.
Pełny artykuł

PRZECIWBAKTERYJNE
Packiavathy, I. A. S. V., Priya, S., Pandian, S. K., & Ravi, A. V. (2014). Inhibition of biofilm development of uropathogens by curcumin–an anti-quorum sensing agent from Curcuma longa. Food Chemistry, 148, 453-460.
Pełny artykuł

Singh, S., Sankar, B., Rajesh, S., Sahoo, K., Subudhi, E., & Nayak, S. (2011). Chemical composition of turmeric oil (Curcuma longa L. cv. Roma) and its antimicrobial activity against eye infecting pathogens. Journal of Essential Oil Research, 23(6), 11-18.
Pełny artykuł

Lee, K. H., Kim, B. S., Keum, K. S., Yu, H. H., Kim, Y. H., Chang, B. S., ... & You, Y. O. (2011). Essential oil of Curcuma longa inhibits Streptococcus mutans biofilm formation. Journal of Food Science, 76(9), H226-H230.
Pełny artykuł

Naz, S., Jabeen, S., Ilyas, S., Manzoor, F., Aslam, F., & Ali, A. (2010). Antibacterial activity of Curcuma longa varieties against different strains of bacteria.Pak J Bot, 42(1), 455-62.
Pełny artykuł

Kim, K. J., Yu, H. H., Cha, J. D., Seo, S. J., Choi, N. Y., & You, Y. O. (2005). Antibacterial activity of Curcuma longa L. against methicillin‐resistant Staphylococcus aureus. Phytotherapy Research: An International Journal Devoted to Pharmacological and Toxicological Evaluation of Natural Product Derivatives, 19(7), 599-604.
Pełny artykuł

Singh, R., Chandra, R., Bose, M., & Luthra, P. M. (2002). Antibacterial activity of Curcuma longa rhizome extract on pathogenic bacteria. Current Science, 737-740.
Pełny artykuł

PRZECIWDRGAWKOWE
Orellana-Paucar, A. M., Serruys, A. S. K., Afrikanova, T., Maes, J., De Borggraeve, W., Alen, J., ... & Esguerra, C. V. (2012). Anticonvulsant activity of bisabolene sesquiterpenoids of Curcuma longa in zebrafish and mouse seizure models. Epilepsy & Behavior, 24(1), 14-22.
Pełny artykuł

ANTYOKSYDACYJNE
Kim, Y., You, Y., Yoon, H. G., Lee, Y. H., Kim, K., Lee, J., ... & Jun, W. (2014). Hepatoprotective effects of fermented Curcuma longa L. on carbon tetrachloride-induced oxidative stress in rats. Food Chemistry, 151, 148-153.
Pełny artykuł

Salama, S. M., Abdulla, M. A., AlRashdi, A. S., Ismail, S., Alkiyumi, S. S., & Golbabapour, S. (2013). Hepatoprotective effect of ethanolic extract of Curcuma longa on thioacetamide induced liver cirrhosis in rats. BMC Complementary and Alternative Medicine, 13(1), 56.
Pełny artykuł

Gounder, D. K., & Lingamallu, J. (2012). Comparison of chemical composition and antioxidant potential of volatile oil from fresh, dried and cured turmeric (Curcuma longa) rhizomes. Industrial Crops and Products, 38, 124-131.
Pełny artykuł

Lim, H. S., Park, S. H., Ghafoor, K., Hwang, S. Y., & Park, J. (2011). Quality and antioxidant properties of bread containing turmeric (Curcuma longa L.) cultivated in South Korea. Food Chemistry, 124(4), 1577-1582.
Pełny artykuł

Maizura, M., Aminah, A., & Wan Aida, W. M. (2011). Total phenolic content and antioxidant activity of kesum (Polygonum minus), ginger (Zingiber officinale) and turmeric (Curcuma longa) extract. International Food Research Journal, 18(2).
Pełny artykuł

Lee, H. S., Li, L., Kim, H. K., Bilehal, D., Li, W., Lee, D. S., & Kim, Y. H. (2010). The protective effects of Curcuma longa Linn. extract on carbon tetrachloride-induced hepatotoxicity in rats via upregulation of Nrf2.Journal of Microbiology and Biotechnology, 20(9), 1331-1338.
Pełny artykuł

Singh, G., Kapoor, I. P. S., Singh, P., De Heluani, C. S., De Lampasona, M. P., & Catalan, C. A. (2010). Comparative study of chemical composition and antioxidant activity of fresh and dry rhizomes of turmeric (Curcuma longa Linn.). Food and Chemical Toxicology, 48(4), 1026-1031.
Pełny artykuł

Kumar, A., Dogra, S., & Prakash, A. (2009). Protective effect of curcumin (Curcuma longa), against aluminium toxicity: Possible behavioral and biochemical alterations in rats.Behavioural Brain Research, 205(2), 384-390.
Pełny artykuł

Cousins, M., Adelberg, J., Chen, F., & Rieck, J. (2007). Antioxidant capacity of fresh and dried rhizomes from four clones of turmeric (Curcuma longa L.) grown in vitro. Industrial Crops and Products, 25(2), 129-135.
Pełny artykuł

Kumar, G. S., Nayaka, H., Dharmesh, S. M., & Salimath, P. V. (2006). Free and bound phenolic antioxidants in amla (Emblica officinalis) and turmeric (Curcuma longa). Journal of Food Composition and Analysis, 19(5), 446-452.
Pełny artykuł

Mohanty, I., Arya, D. S., Dinda, A., Joshi, S., Talwar, K. K., & Gupta, S. K. (2004). Protective effects of Curcuma longa on ischemia-reperfusion induced myocardial injuries and their mechanisms. Life Sciences, 75(14), 1701-1711.
Pełny artykuł

Braga, M. E., Leal, P. F., Carvalho, J. E., & Meireles, M. A. A. (2003). Comparison of yield, composition, and antioxidant activity of turmeric (Curcuma longa L.) extracts obtained using various techniques. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 51(22), 6604-6611.
Pełny artykuł

Quiles, J. L., Mesa, M. D., Ramírez-Tortosa, C. L., Aguilera, C. M., Battino, M., Gil, Á., & Ramírez-Tortosa, M. C. (2002). Curcuma longa extract supplementation reduces oxidative stress and attenuates aortic fatty streak development in rabbits. Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology, 22(7), 1225-1231.
Pełny artykuł

Ramsewak, R. S., DeWitt, D. L., & Nair, M. G. (2000). Cytotoxicity, antioxidant and anti-inflammatory activities of curcumins I–III from Curcuma longa.Phytomedicine, 7(4), 303-308.
Pełny artykuł

Selvam, R., Subramanian, L., Gayathri, R., & Angayarkanni, N. (1995). The anti-oxidant activity of turmeric (Curcuma longa).Journal of Ethnopharmacology, 47(2), 59-67.
Pełny artykuł

PRZECIWDROBNOUSTROJOWE
Parveen, Z., Nawaz, S., Siddique, S., & Shahzad, K. (2013). Composition and antimicrobial activity of the essential oil from leaves of Curcuma longa L. Kasur variety. Indian Journal of Pharmaceutical Sciences, 75(1), 117.
Pełny artykuł

Lawhavinit, O. A., Kongkathip, N., & Kongkathip, B. (2010). Antimicrobial activity of curcuminoids from Curcuma longa L. on pathogenic bacteria of shrimp and chicken. Kasetsart Journal—Natural Science, 44(3), 364-371.
Pełny artykuł

Sathishkumar, M., Sneha, K., & Yun, Y. S. (2010). Immobilization of silver nanoparticles synthesized using Curcuma longa tuber powder and extract on cotton cloth for bactericidal activity. Bioresource Technology, 101(20), 7958-7965.
Pełny artykuł

Sunilson, J. A. J., Suraj, R., Rejitha, G., Anandarajagopal, K., Kumari, A. V. A. G., & Promwichit, P. (2009). In vitro antimicrobial evaluation of Zingiber officinale, Curcuma longa and Alpinia galanga extracts as natural food preservatives. American Journal of Food Technology, 4(5), 192-200.
Pełny artykuł

Niamsa, N., & Sittiwet, C. (2009). Antimicrobial activity of Curcuma longa aqueous extract. Journal of Pharmacology and Toxicology, 4(4), 173-177.
Pełny artykuł

PRZECIWZAPALNE
Bagad, A. S., Joseph, J. A., Bhaskaran, N., & Agarwal, A. (2013). Comparative evaluation of anti-inflammatory activity of curcuminoids, turmerones, and aqueous extract of Curcuma longa. Advances in Pharmacological Sciences, 2013.
Pełny artykuł

Anna, K. T., Suhana, M. E., Das, S., Faizah, O., & Hamzaini, A. H. (2011). Anti-inflammatory effect of Curcuma longa (turmeric) on collagen-induced arthritis: an anatomico-radiological study. Clin Ter, 162(3), 201-207.
Pełny artykuł

Ramadan, G., Al-Kahtani, M. A., & El-Sayed, W. M. (2011). Anti-inflammatory and anti-oxidant properties of Curcuma longa (turmeric) versus Zingiber officinale (ginger) rhizomes in rat adjuvant-induced arthritis.Inflammation, 34(4), 291-301.
Pełny artykuł

Jurenka, J. S. (2009). Anti-inflammatory properties of curcumin, a major constituent of Curcuma longa: a review of preclinical and clinical research. Alternative Medicine Review, 14(2).
Pełny artykuł

Gupta, S. K., Agarwal, R., Srivastava, S., Agarwal, P., Agrawal, S. S., Saxena, R., & Galpalli, N. (2008). The anti-inflammatory effects of Curcuma longa and Berberis aristata in endotoxin-induced uveitis in rabbits. Investigative Ophthalmology & Visual Science, 49(9), 4036-4040.
Pełny artykuł

Camacho-Barquero, L., Villegas, I., Sánchez-Calvo, J. M., Talero, E., Sánchez-Fidalgo, S., Motilva, V., & de la Lastra, C. A. (2007). Curcumin, a Curcuma longa constituent, acts on MAPK p38 pathway modulating COX-2 and iNOS expression in chronic experimental colitis. International Immunopharmacology, 7(3), 333-342.
Pełny artykuł

Chainani-Wu, N. (2003). Safety and anti-inflammatory activity of curcumin: a component of tumeric (Curcuma longa).The Journal of Alternative & Complementary Medicine, 9(1), 161-168.
Pełny artykuł

Gupta, B., & Ghosh, B. (1999). Curcuma longa inhibits TNF-α induced expression of adhesion molecules on human umbilical vein endothelial cells. International Journal of Immunopharmacology, 21(11), 745-757.
Pełny artykuł

PRZECIWGRZYBICZE
Koo, B. S., Lee, W. C., Chung, K. H., Ko, J. H., & Kim, C. H. (2004). A water extract of Curcuma longa L.(Zingiberaceae) rescues PC12 cell death caused by pyrogallol or hypoxia/reoxygenation and attenuates hydrogen peroxide induced injury in PC12 cells. Life Sciences, 75(19), 2363-2375.
Pełny artykuł

Apisariyakul, A., Vanittanakom, N., & Buddhasukh, D. (1995). Antifungal activity of turmeric oil extracted from Curcuma longa (Zingiberaceae).Journal of Ethnopharmacology, 49(3), 163-169.
Pełny artykuł

PRZECIWPRZYWROWE
EL-Ansary, A. K., Ahmed, S. A., & Aly, S. A. (2007). Antischistosomal and liver protective effects of Curcuma longa extract in Schistosoma mansoni infected mice. Indian Journal of Experimental Biology, 45, 791-801.
Pełny artykuł

EFEKTY CHRONIĄCE UKŁAD SERCOWY
El-Sayed, E. M., El-azeem, A. S. A., Afify, A. A., Shabana, M. H., & Ahmed, H. H. (2011). Cardioprotective effects of Curcuma longa L. extracts against doxorubicin-induced cardiotoxicity in rats. Journal of Medicinal Plants Research, 5(17), 4049-4058.
Pełny artykuł

NEUROPROTEKTYWNE
Rajakrishnan, V., Viswanathan, P., Rajasekharan, K. N., & Menon, V. P. (1999). Neuroprotective role of curcumin from Curcuma longa on ethanol‐induced brain damage. Phytotherapy Research: An International Journal Devoted to Pharmacological and Toxicological Evaluation of Natural Product Derivatives, 13(7), 571-574.
Pełny artykuł

IMMUNOSTYMULACYJNE
Yue, G. G., Chan, B. C., Hon, P. M., Kennelly, E. J., Yeung, S. K., Cassileth, B. R., ... & Lau, C. B. (2010). Immunostimulatory activities of polysaccharide extract isolated from Curcuma longa.International Journal of Biological Macromolecules, 47(3), 342-347.
Pełny artykuł

IMMUNOMODULACYJNE
Sengupta, M., Sharma, G. D., & Chakraborty, B. (2011). Hepatoprotective and immunomodulatory properties of aqueous extract of Curcuma longa in carbon tetra chloride intoxicated Swiss albino mice.Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine, 1(3), 193.
Pełny artykuł

Yue, G. G., Chan, B. C., Hon, P. M., Lee, M. Y., Fung, K. P., Leung, P. C., & Lau, C. B. (2010). Evaluation of in vitro anti-proliferative and immunomodulatory activities of compounds isolated from Curcuma longa. Food and Chemical Toxicology, 48(8-9), 2011-2020.
Pełny artykuł

Madan, B., Gade, W. N., & Ghosh, B. (2001). Curcuma longa activates NF-κB and promotes adhesion of neutrophils to human umbilical vein endothelial cells. Journal of Ethnopharmacology, 75(1), 25-32.
Pełny artykuł

RÓŻNE WŁAŚCIWOŚCI
Liju, V. B., Jeena, K., & Kuttan, R. (2011). An evaluation of antioxidant, anti-inflammatory, and antinociceptive activities of essential oil from Curcuma longa. L. Indian Journal of Pharmacology, 43(5), 526.
Pełny artykuł

Araujo, C. A. C., & Leon, L. L. (2001). Biological activities of Curcuma longa L. Memórias de Instituto Oswaldo Cruz, 96(5), 723-728.
Pełny artykuł

Roth, G. N., Chandra, A., & Nair, M. G. (1998). Novel bioactivities of Curcuma longa constituents. Journal of Natural Products, 61(4), 542-545.
Pełny artykuł

 

WIDEO
(wersja anglojęzyczna)

 

 

Opinie klientów

"Podaję Avea - 20 kropli 3 razy dziennie mojej córce, która jest bardzo chora. Zwalcza zarówno naturalną jak i indukowaną depresję lepiej niż jakakolwiek recepta i to bez skutków ubocznych. Kiedy skończy nam się butelka to na pewno to zauważy." -R.R.

"Moja depresja powstrzymywała mnie od czerpania radości z przebywania z rodziną. Zawsze byłam zdenerwowana myślą, że muszę coś zrobić lub gdziekolwiek wyjść. Kiedy zaczęłam brać Aveę mój pogląd się zmienił i moja depresja zniknęła! To naprawdę świetny produkt!" -E.M.

 

Sposób dawkowania

Łagodna depresja: 10 kropel na 120 ml wody 2-4 razy dziennie.

Średnia i przewlekła depresja: 10 kropli co 15 min na 60 ml wody dopóki objawy nie ustąpią. Można także wlać 2 pełne kroplomierze (około 60 kropli) do przynajmniej 480 ml wody, gotową mieszankę popijać w ciągu 2 godzin, powtarzać do momentu ustąpienia objawów, następnie brać 10 kropli na 120 ml wody 2-4 dziennie dla utrzymania stanu.

 

Informacja dotycząca bezpieczeństwa

Badanie ostrej toksyczności doustnej zostało przeprowadzone przez University of Guayaquil, Ekwador, który wywnioskował, że Avea nie wywoływał efektów toksycznych, dlatego produkt jest uważany za praktycznie nieszkodliwy dla ludzi przy podawaniu w ostrej postaci. W związku z tym badania ostrej toksyczności przy wyższych dawkach u ludzi nie są konieczne.