99,6% Pozytywnych komentarzy 1172 komentarzy
Typ z 12 miesięcy
Pozytywne: 1168
Negatywne: 4
Średnia z 1172 ocen sprzedaży:
  • Zgodność z opisem 5
  • Obsługa kupującego 5
  • Wszystko przebiegło pomyślnie. Polecam!

  • SUPER KONTAKT, B. SZYBKA DOSTAWA, SUPER PRODUKT, SUPER SPRZEDAJACY - POLECAM BAAAARDZO

  • Z ogromną przyjemnością wystawiam komentarz POZYTYWNY!!! Wszystko sprawnie, miło i przyjemnie!!! Przesyłka ekspresowa.!!! GORĄCO POLECAM

  • Przesyłka wysłana w błyskawicznym tempie Juz na drugi dzień rano.Polecam w 100%.

  • olejek rycynowy rewelacyjny

Cordyceps Tybetański 100% naturalny

  • szt.
  • 65,00 zł

Cordyceps Tybetański 100% naturalny

1 szt.

 
Cordyceps znany jest przynajmniej od 1500 lat w Chinach. Nic więc dziwnego, że Chińczycy są długowiecznym narodem. Wieść o kordycepsie do pozostałych części świata dotarła dopiero w 1993 roku, kiedy to chińskie biegaczki pobiły kilka rekordów w biegach długodystansowych po długotrwałym spożywaniu tych grzybów. Nie uznano ich za środki dopingujące i po dziś dzień mogą je zażywać sportowcy, poprawiając swoją wydolność. Kordyceps chiński pasożytuje na Płaskowyżu Tybetańskim na wysokości blisko 5000 m n. p.m, zatem jego zbieranie wymaga nie lada wysiłku i zajmują się tym od stuleci całe wioski tybetańskie. Od kiedy świat odkrył jego właściwości znalazł się w składzie suplementu diety w formie ekstraktu. Zwiększenie wydolności to jednak nie jedyna właściwość tego grzyba. Ludowa medycyna chińska stosuje go od wielu wieków na dolegliwości związane z wątrobą i chorobami płuc. Wykazano bowiem, że zwiększa on adaptację komórek do absorpcji większej ilości tlenu, w warunkach w których jest go mniej. Można przypuszczać, że takie właściwości grzyb ten wykształcił ze względu na miejsce występowania.

 

 

Właściwości antynowotworowe kordycepsu chińskiego

Chińscy lekarze od lat prowadzą badania kliniczne nad kordycepsem. W badaniach z udziałem chorych na nowotwory, którym oprócz chemioterapii podawano ekstrakt z grzyba kordycepsu chińskiego, w 6-gramowej dawce, wykazano poprawę u wszystkich pacjentów i zmniejszenie guzów nowotworowych na płucach niemal o połowę. W badaniach opublikowanych w czasopiśmie medycznym przed 8 laty wykazano, że kordyceps chiński przyjmowany przez chorych na raka piersi spowodował zahamowanie przerzutów nowotworu do płuc. Szczególną właściwością tego grzyba jest zahamowanie wzrostu i podziału komórek nowotworowych, przy przyjmowaniu małych dawek ekstraktu. Natomiast przy dużych dawkach wykazano, że zapobiega gromadzeniu się komórek nowotworowych w jednym miejscu.

 

 

Pozytywny wpływ na libido, a także walkę z chorobami układu oddechowego i krwionośnego

Kordyceps chiński przyjmowany przez grupę kontrolną spowodował u mężczyzn wzrost liczby aktywnych plemników, przedłużenie ich żywotności o 70%, a także spadek zdeformowanych aż o 30%. Również na libido kobiet miał bardzo dobry wpływ. Ponieważ kordyceps usprawnia wykorzystywanie przez komórki tlenu wykazano jego pozytywny wpływ na problemy z arytmią serca, jak i chroniczną niewydolnością. Udowodniono również poprawę przepływu krwi, co ma przełożenie na zwalczanie problemu ze zmęczeniem nóg. Ze względu na swoje właściwości poprawia również wydolność oddechową, co jest nieocenioną pomocą np. w astmie oskrzelowej.

To tylko niektóre z szerokich możliwości zastosowania kordycepsu, który również zwiększa poziom dobrego cholesterolu, zatem korzystnie wpływa również na wątrobę. Wzrost produkcji komórek T zwiększa siłę mięśni, co jest kolejnym powodem tego, że jest częścią diety wielu sportowców. Zwiększenie przez grzyba aktywności komórek NK w organizmie bezpośrednio przyczynia się do jego właściwości antynowotworowych. Zatem widać, że włączenie kordycepsu do codziennej diety, nie tylko osób chorych ale również zdrowych, może wpłynąć na wzrost energii i dobrego samopoczucia.

Jak używać: włożyć wieczorem do szklanki i zalać letnią, przegotowaną wodą - zostawić na noc. Od rana pić małymi łykami przez cały dzień. Wieczorem znowu zalać wodą i zostawić na noc. Wypić małymi łykami przez cały dzień a grzybek na końcu można zjeść lub też dodać np. do sałatki (nie gotować). Na zdrowie!