99,6% Pozytywnych komentarzy 1172 komentarzy
Typ z 12 miesięcy
Pozytywne: 1168
Negatywne: 4
Średnia z 1172 ocen sprzedaży:
  • Zgodność z opisem 5
  • Obsługa kupującego 5
  • Wszystko przebiegło pomyślnie. Polecam!

  • SUPER KONTAKT, B. SZYBKA DOSTAWA, SUPER PRODUKT, SUPER SPRZEDAJACY - POLECAM BAAAARDZO

  • Z ogromną przyjemnością wystawiam komentarz POZYTYWNY!!! Wszystko sprawnie, miło i przyjemnie!!! Przesyłka ekspresowa.!!! GORĄCO POLECAM

  • Przesyłka wysłana w błyskawicznym tempie Juz na drugi dzień rano.Polecam w 100%.

  • olejek rycynowy rewelacyjny

Olej z Moringi 100% tłoczony na zimno 100 ml

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 1052410
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • 89,95 zł

Olej Moringa 100%
tłoczony na zimno

100 ml

Olej tłoczony na zimno, nierafinowany z nasion drzewa Moringa olejodajna (Moringa oleifera). drzewo naturalnie występujące w Indiach i Pakistanie, uprawiane zaś w wielu krajach Azji, a także Ameryki Południowej i Afryce. Olej o żółto-mlecznym kolorze i specyficznym zapachu.

Unikalną cechą oleju moringa, jest niespotykana zawartość kwasu oleinowego (jest odporny na utlenianie i praktycznie nie jełczeje).

Działanie

Dzięki swemu składowi, olej ma silne działanie przeciwzmarszczkowe , regenerujące i rewitalizujące skórę (wysoka zawartość fitosteroli). Kwasy oleinowe zawarte w oleju odpowiadają za szybkie wchłanianie się oleju, nawilżenie skóry i , a może przede wszystkim za transport substancji aktywnych w głąb skóry.
Regularne stosowanie normalizuje wydzielanie sebum przez skórę, stąd świetnie sprawdzi się przy cerze mieszanej.
W przypadku pielęgnacji skóry głowy i włosów, odżywia cebulki włosów, zapobiega rozdwajaniu końcówek , nabłyszcza i rozświetla włosy.

Stosowanie

W kosmetyce ceniony i stosowany w preparatach anti-aging, przemyśle mydlarskim i peraparatach do pilęgnacji włosów. 
W przypadku formuł kosmetycznych do pielęgnacji skóry zalecane, stężenie oleju 5-98%.
Olej sprawdzi się jako olej wiodący przy zabiegu "olejowania" włosów


Właściwości przy pielęgnacji skóry :
-nawilża, ujędrnia i wygładza skórę
-reguluje wydzielanie sebum przez skórę
-ma działanie antyseptyczne i kojące
-poprawia koloryt skóry
-jest skóteczny w walce z objawami trądziku

Właściwości przy pielęgnacji włosów :
-odżywia cebulki włosów i skórę głowy
-przeciwdziała wypadaniu włosów
-zapobiega rozdwajaniu się końcówek
-nawilża i rozświetla włosy