Kategorie

VITA BIOSA BIO 1 Litr

  • Kod: 7035
  • Dostępność: Jest Jest
  • Cena: 135,00 zł
    • opcja
    szt.
  • Poleć produkt

 

Vita Biosa ~ ORYGINALNY PRODUKT BIO -1000 ml
SUPLEMENT DIETY ZAWIERAJĄCY ZIOŁA I ŻYWE KULTURY BAKTERII, WSPOMAGAJĄCY TRAWIENIE.





Ciało ludzkie jest zawsze narażone na zagrożenie ze strony obcych mikroorganizmów. Przewód pokarmowy jest bardzo eksponowanym obrębem ciała, dysponuje on największą powierzchnią. Powierzchnia skóry obejmuje około 2 metrów kwadratowych. Płuca mają powierzchnię około 80 metrów kwadratowych. Powierzchnia jelita wynosi 300 metrów kwadratowych. Jest ważne to, że ciało może się samo bronić przed szkodliwymi mikroorganizmami. Częścią systemu obronnego jest skóra, która zatrzymuje szkodliwe mikroorganizmy oraz błony śluzowe, które przeszkadzają, aby mikroorganizmy przedostawały się do wnętrza ciała. Błony śluzowe i gruczoły produkują antyciała, które chronią przed szkodliwymi bakteriami. Abstrahując od tych procesów istnieje w ludzkim systemie obronnym współpraca pomiędzy systemem immunologicznym i niezbędnymi mikroorganizmami.

Skóra jest pokryta różnymi typami bakterii kwasu mlekowego, które nas chronią i utrzymują skórę zdrową, elastyczną i zdolną do ochrony. Błona śluzowa po wewnętrznej stronie ściany jelitowej chroni nas przed bakteriami, które dostają się do naszego organizmu przez jedzenie, powietrze i wodę. Wiadomo, że flora jelitowa ma duże znaczenie dla zdolności obronnych błon śluzowych. Bakterie kwasu mlekowego tworzą substancje, które pobudzają błony śluzowe i równocześnie zatrzymują szkodliwe bakterie.

LUDZKIE TRAWIENIE

Zdolność jelita do rozbijania i asymilowania jedzenia, jest w pierwszym rzędzie pytaniem współzależności różnych mikroorganizmów. Miliony bakterii jest w jelicie i one powinny być w wyważonej współzależności, w taki sposób, że jelito może pracować optymalnie. Z pewnością nie wszystkie współzależności są znane.

Od dawna wiadomo, że bakterie kwasu mlekowego mogą stworzyć zdrową florę jelitową. Dzisiaj wiemy, że ma to wiele wspólnego z wielokrotną produkcją określonych witamin B, które powstają , jeżeli jest obecna odpowiednia ilość bakterii kwasu mlekowego. Wiele z sekretów jelita jest jeszcze nie znanych. Z najnowszych badań wynika, że zarówno w jelicie cienkim jak i jelicie grubym produkowanych jest tak wiele hormonów jak w gruczołach wewnątrzwydzielniczych w mózgu. Wielu ludzi traktuje jelito tylko jako kanał przechodzący przez ciało. To jest duża pomyłka.
 
KILKA POWODÓW DLA BRAKU RÓWNOWAGI WE FLORZE JELITOWEJ:
  • Ubogie w substancje witalne pożywienie , na przykład powodowane przez mineralizowane nawozy.
  • Pozostałości po środkach opryskujących i chemicznych dodatkach w pożywieniu.
  • Konsumpcja dużej ilości cukru, kawy, nikotyny, alkoholu, leków itp.
  • Złe przyzwyczajenia konsumpcyjne! Pożywienie jest za mało przeżuwane , to osłabia dalszy proces trawienny.
  • Wdychanie zanieczyszczonego powietrza.
  • Zanieczyszczona woda pitna.
  • Za mało ruchu fizycznego.
  • Stres w organiźmie na różnych płaszczyznach, może mieć on naturę fizyczną, emocjonalną lub duchową.
  • Skutkiem są słabości w przemianie materii, które z reguły prowadzą do braku równowagi soków trawiennych.( na przykład osłabienie woreczka żółciowego lub trzustki). To powoduje później dalszy brak regularności w przyzwyczajeniach w jedzeniu. W jelicie ludzkim jedzenie jest przyswajane , aby je przyjąć przez ścianę jelita do krwi lub przewodów limfatycznych, aby mogły być dalej transportowane do różnych komórek. Jeżeli nagromadzają się materiały odpadkowe w jelicie, są one wówczas resorbowane do krwioobiegu. Przez aktywną pracę systemu immunologicznego uwalnia się ciało ponownie od tych nieporządanych substancji. Z jednej strony jest jednak system immunologiczny od tego uzależniony, żeby jelito i błonnik dobrze funkcjonowały. W ten sposób zdrowie jest ściśle połączone z jelitem i jego wyregulowaną funkcją.
 
VITA BIOSA I JEJ DZIAŁANIE PODKRESLANE JEST SZCZEGÓLNIE PRZY TAKICH SCHORZENIACH JAK:
 
Alergie, cukrzyca typ i i ii, artretyzm, zaburzenia układu krążenia , grzybice , choroby reumatoidalne , wszechstronne problemy jelit , anemia , nadciśnienie tętnicze , nadwaga i wiele różnych:
 
- wzmacnia układ odpornościowy
- usuwa toksyna z organizmu
- odmładzanie komórek i organizmu
- reguluje prace systemu trawiennego

Vita Biosa może być przyjmowana dziennie w ilości od kilku kropli do 100 ml. Najczęściej zaleca się raz do trzech razy dziennie 20 – 50 ml, najlepiej bezpośrednio do posiłku. Przyjęcie pomiędzy posiłkami jest również możliwe.

Vita Biosa może być przyjmowana albo w postaci rozcieńczonej lub też z wodą. Dla dzieci od 1 roku życia zaleca się dzienną dawkę w ilości od 5 – 10 ml. Tych zaleceń nie uzupełniają żadne lekarskie terapie. Częściowe odstąpienie od leków czy też leczenia może nastąpić tylko po uzgodnieniu z leczącym lekarzem. Jeżeli Państwo sami bez uzgodnienia odstąpicie od zalecanych leków czy zalecanego leczenia, ponosicie Państwo sami całą odpowiedzialność.

Kompozycja ziól jest tak dobrana, ze wplywa na prawidlowe dzialanie ukladu pokarmowego, pobudza perystaltyke jelit, zmniejsza obciazenie watroby po zjedzeniu ciezkostrawnych pokarmów. Bakterie kwasu mlekowego wymienione w skladzie recepturowym – tzw. probiotyki, tworza prawidlowe srodowisko w organizmie czlowieka i chronia go przed wtargnieciem bakterii chorobotwórczych.
 
SPOSÓB UŻYCIA:

 

3 x 20ml w ciągu dnia po jedzeniu lub między posiłkami, bezpośrednio lub po rozcieńczeniu woda. Przed spożyciem lekko wstrząsnąć. Dopuszczalne są ; gazy, osad i wysoka kwasowość produktu.

Po otwarciu przechowywać w lodówce do 2 miesięcy.
 
SKłADNIKI:
woda, melasa z trzciny cukrowej, organiczne kwasy (octowy, mlekowy), 19 ziół (0,5%): anyż, bazylia, nasiona kozieradki, pokrzywa, koperek, arcydzięgiel, koper włoski, czarny bez, trybula, oregano, pietruszka, mięta pieprzowa, rumianek, rozmaryn, szałwia, korzeń lukrecji, tymianek, jałowiec, 7 żywych kultury bakterii: Lactobacillus acidophilus LA5, Bifidobacterium BB12, Lactobacillus casei 431, Streptocorcus thermophilus , Lactobacillus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. lactis biov. diacetyllactis, Leuconostoc pseudomesenteroides)
Zawartość składników aktywnych w średniej dziennej porcji do spożycia (30ml)
Składniki ziolowe: 300mg. Żywe kultury bakterii 300mg