Kategorie

Olejek eteryczny - Cynamon Cejloński (Cinnamomum zeylanicum bark oil) 100% naturalny 10ml

  • Kod: 8706
  • Dostępność: Jest Jest
  • Cena: 17,87 zł
  • szt.
  • Poleć produkt
Olejek eteryczny - Cynamon Cejloński
Cinnamomum zeylanicum bark oil
10ml

Olejek otrzymywany jest w procesie destylacji z parą wodną kory cynamonu cejlońskiego.

Zastosowanie olejku cynamonowego:

  • farmacja,
  • perfumeria,
  • kosmetyka,
  • przemysł spożywczy,
  • aromaterapia (kąpiele, masaże, sauny, kominki zapachowe, nawilżacze powietrza).

Olejek eteryczny cynamonowy stosuje się do :

  • aromatyzacji i dezynfekcja powietrza (kominki aromaterapeutyczne, nawilżacze powietrza, odkurzacze, potpourri);
  • kąpieli: 10 kropli olejku wlać do wanny z wodą i wymieszać. kąpiel powinna trwać 15-30 minut;
  • masaży: 4 krople olejku eterycznego mieszamy z 1 łyżką olejku bazowego np. migdałowego, słonecznikowego;
  • wzbogacania kosmetyków: kilka kropli olejku dodajemy do kremu, balsamu lub szamponu;
  • sauny: kilka kropli olejku cynamonowego dodajemy do chochli z wodą, która polewamy rozgrzane kamienie w kabinie sauny.