Olej kokosowy dr Goerg BIO

  • Dodaj recenzję:
  • 6267
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • 31,28 zł

Olej kokosowy dr Goerg BIO

 





Pojemność: 26ml, 200ml, 500ml, 1000ml

Produkt polecany szczególnie osobom dbającym o zdrowe odżywianie. W dzisiejszych czasach dominuje żywność wysokoprzetworzona, bez wartości odżywczych, wypełniona chemią i środkami konserwującymi, niejednokrotnie też zawierająca metale ciężkie wchłaniane już na etapie wzrostu warzyw i owoców. Produkty roślinne często są modyfikowane genetycznie, co również nie jest bez znaczenia dla zdrowia ludzkiego. Wybierając produkty ze znakiem BIO macie Państwo gwarancję najwyższej jakości. Żywność z tym znakiem jest kontrolowana już w momencie uprawy, później podczas procesu produkcji. Jest ona dobrze tolerowana przez osoby mające skłonność do alergii pokarmowych, dostarcza oraganizmowi cenne składniki i wartości odżywcze.

 

  • 100% czystego, tłoczonego na zimno oleju kokosowego

  • z pierwszego tłoczenia – tłoczenie bezpośrednie

  • z miąższu świeżo zbieranych kokosów

  • nie rafinowany

  • bez aromatów

  • nie utwardzany

  • nie wybielany

  • nie zawiera cholesterolu, glutenu, laktozy, BE 0

  • nadaje się dla diet wegetariańskich i surowych

  • 0% tłuszczy trans

Olej kokosowy premium bio z miąższu świeżo zebranych kokosów od dra Goerga cechuje się wysoką wartością biologiczną i jest bogaty w niezbędne do życia witaminy i pierwiastki - witamina B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód i cynk. Ponadto olej kokosowy poprawia przyswajanie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach i pierwiastków takich jak magnez i wapń.

Olej kokosowy premium bio znajduje doskonałe zastosowanie w kuchni oraz jako środek pielęgnacyjny i prozdrowotny. Zawiera wiele wartościowych składników. Spróbuj wszechstronneg, i skutecznego oleju kokosowego premium bio od dra Goerg i doznaj błogiej świeżości rodem z południowego Atlantyku.

Chcesz otrzymać wysokowartościowy, ekologiczny olej z kokosa w jakości premium, produkowany ze świeżo zbieranych kokosów, bogaty w witaminy, minerały i pierwiastki śladowe, charakteryzujący się wysoką wartością biologiczną? Jeśli tak, to trafiłeś właściwie!

Dzięki filipińskiemu olejowi kokosowemu z pierwszego tłoczenia od dra Goerga, który jest pozyskiwany wyłącznie ze świeżo zbieranego miąższu kokosa, możesz uczynić coś dobrego dla swojego samopoczucia i urody. Zwracaj uwagę jak coraz więcej klientów na prawdziwą jakość premium i wybieraj dla siebie i swoich bliskich tylko najlepsze produkty ze starannie wyselekcjonowanych składników! Sięgnij zatem po prawdziwą świeżość oleju kokosowego i wybierz olej kokosowy premium dra Goerga.

 

Gwarancja świeżych zbiorów dra Goerga – jak to działa?

1. Orzechy kokosa z upraw ekologicznych są zawsze świeżo zbierane, w dojrzałej formie i przetwarzane w przeciągu następnych 3 dni, np. na olej.

Nasza metoda zbiorów i przetwórstwa kokosów jest bezkonkurencyjnie szybka i ostrożna. Używamy wyłącznie nieuszkodzonych orzechów kokosa, uprawianych przez naszych partnerów handlowych – rolników z Filipin, zajmujących się od pokoleń uprawą kokosa. Uprawy te są kontrolowane ekologicznie (kbA). Najpóźniej 3 dnia po zbiorze nasi pracownicy przetwarzają świeże orzechy kokosa, produkując z niego olej, mus, mleko i mąkę kokosową.

2. Miąższ wydobywany jest ręcznie z zachowaniem pełnej ostrożności i staranności.

W tym etapie pracujemy bardzo ostrożnie, dając sobie dużo czasu, tak by móc zadowolić oczekiwania naszych Klientów co do jakości oleju kokosowego. Zalicza się do tego ostrożny i całkowicie nieszkodliwy dla zdrowia specjalny proces przetwórstwa: rezygnujemy świadomie z maszynowego rozdrabniania kokosa i pracujemy wyłącznie ręcznie. Po zdjęciu skorupy kokosa wyskrobujemy przy pomocy skrobaczki ostrożnie miąższ, aby w pełni zachować jego „dziewiczość”, czyli naturalną czystość i świeżość.

3. Tak pozyskany, w 100% czysty miąższ kokosa przetwarzany jest w przeciągu jednej godziny do formy oleju.

W przeciągu najpóźniej jednej godziny od pozyskania perłowo białego miąższu nasi pracownicy wyciskają w procesie pierwszego tłoczenia, na zimno – czyli w temperaturze poniżej 38°C (jakość surowego kokosa) pierwszej klasy ekologiczny olej kokosowy (względnie tłuszcz kokosowy). Ten natychmiastowy proces dalszego przetwórstwa kokosa, w którym nie używa się absolutnie żadnych substancji pomocniczych, gwarantuje tą ogromną świeżość, czystość i nieszkodliwość naszego oleju kokosowego.

4. Wydobycie cennego oleju kokosowego następuje bez podgrzewania, powoli i pod niskim ciśnieniem przy pomocy specjalnej prasy.

Niskie temperatury tłoczenia (poniżej 38 °C w pierwszym tłoczeniu na zimno) to niezbędna konieczność w metodzie dra Goerga, która pozwala zapewnić wysoką wartość biologiczną oleju kokosowego. Tylko poprzez proces ostrożnego przetwórstwa świeżo zebranych kokosów niezbędne do życia witaminy, pierwiastki i inne składniki zachowują się w oleju kokosowym, który tym samym charakteryzuje się prawdziwą jakością surowego kokosa. Przetwarzanie składowanych orzechów, bądź wiórków kokosa, mających jeden rok, sprawia, że pozyskany z nich olej kokosowy wykazuje ekstremalnie niską wartość biologiczną i nie dorównuje żadną miarą olejowi kokosowemu bio dra Goerga ze świeżo zbieranych kokosów – a różnica jest wyczuwalna już w smaku!

5. Natychmiastowe butelkowanie w kraju pochodzenia – w Filipinach

Butelkowanie wysokowartościowego oleju kokosowego w kraju jego pochodzenia – w Filipinach przeprowadzane bezpośrednio i natychmiastowo po jego pozyskaniu jest dla dra Goerga wymogiem najwyższej jakości tego produktu. Wiodący naukowcy i autorzy tacy jak dr Bruce Fife, Romy Häckelmann, gwiazda kuchni Andreas Vollmert i guru surowej żywności Markus Rothkranz, którzy zajmowali się pozytywnym działaniem oleju kokosowego, potwierdzili tą wyjątkową jakość oleju premium bio dra Goerga.