Korzeń tarczycy bajkalskiej Bajkalina Proszek 100g

  • Dodaj recenzję:
  • 9134
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • 16,92 zł

Korzeń tarczycy bajkalskiej

Bajkalina Proszek 100g

Tarczyca Bajkalska (Scutellaria baicalensis Georgi) – jest to roślina wieloletnia, dorasta do 60cm, pokryta niewielkimi lancetowatymi listkami, o krótkim łączu i dobrze wykształconymi korzeniami. Jej ojczyzną jest wschodnia Syberia, Zabajkale, Nadmorski Kraj, północne Chiny, Mongolia i Japonia. Surowcem leczniczym są wysuszone i rozdrobnione korzenie zebrane wiosną lub jesienią, najczęściej w drugim lub trzecim roku wegetacji rośliny. Korzeń jest wyjątkowo bogaty we flawony typu lipofilnego (ich zawartość wynosi 20-26%) i wykazuje w związku z nimi bardzo szeroki zakres działania biologicznego i farmakologicznego.
W fitoterapii stosowane jest również ziele. Ziele i korzeń zawierają flawony m.in. bajkaleinę, bajkalinę oraz wogoninę. Dotychczas zidentyfikowano 40 substancji flawonoidowych w tej roślinie.
    Związki BAJKALINY hamują rozwój nowotworów i angiogenezę czyli tworzenie nowych naczyń krwionośnych  np. w obrębie guza nowotworowego. Przede wszystkim uruchamia ona ścieżki prowadzące do śmierci komórek nowotworowych..

    Posiada znakomite właściwości przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze oraz antywirusowe, uspokajające.
 Dieta bogata w bajkalinę to dieta mająca na celu oczyszczanie organizmu ma na zadanie wyeliminować z niego nagromadzone toksyny pochodzące z powietrza, niezdrowej żywności, napojów bądź leków, ale też z rozpadu komórek, głównie tłuszczowych. Dieta owocowo-warzywna z dodatkiem suplementów zyskuje na popularności, gdyż te posiadają naturalne antyoksydanty, które biorą odpowiedzialność za usuwanie toksyn.

DZIAŁANIE:

Przeciwbakteryjne
Przeciwgrzybicze
Przeciwwirusowe
Hepatoprotekcyjne
Przeciwstresowe
Hamuje rozwój gronkowca
na stany zapalne narządów płciowych
wypryski
trądzik
ropnie

JAK STOSOWAĆ TARCZYCĘ BAJKALSKĄ?

Jedną łyżkę surowca na 1 szklankę wody, zrobić odwar (zagotować), odstawić do ostygnięcia i następnie wypić.