Kategorie

Metody Płatności

System płatności w naszym sklepie wybierasz sam.

Greens Trio BIO 200g

  • Kod: 7408
  • Dostępność: Jest Jest
  • Cena: 50,00 zł76,00 zł
  • szt.
  • Poleć produkt

Greens Trio BIO

200g

 

 

 

Naturalny suplement diety, bogaty w składniki odżywcze potrzebne każdemu organizmowi. Produkt czysty biologicznie, bez chemicznych dodatków, polepszaczy smakowych i barwników. Wystarczy rozpuścić odrobinę proszku w szklance wodu lub świeżo wyciśniętego soku z owoców lub warzyw i pić ten witaminowy koktail każdego dnia, aby uzupełnić niedobory witamin, mikroelementów i enzymów, wzmocnić odporność i zyskać piękny wygląd. Idealny dla dzieci, kobiet w ciąży, osób pracujących fizycznie i umysłowo.

 

Młody jęczmień dostarcza dwa razy więcej wapnia niż mleko, dwa razy więcej wapnia i potasu w porównaniu z pszenicą, 30 razy więcej witamin z grupy B niż mleko oraz dodatkowo istotną, szczególnie dla wegetarian, witaminę B12, równie dużo prowitaminy A, zwanej Beta-Karotenem, siedem razy więcej witaminy C w porównaniu do równoważnej wagowo ilości pomarańczy, pięć razy więcej żelaza niż szpinak, jak również duże ilości ważnych składników mineralnych, takich jak: magnez, potas, miedź i cynk. Jednym z bardzo ważnych składników produktu jest witamina B17 – której według najnowszych badań przypisuje się selektywne niszczenie komórek rakowych bez ujemnego wpływu na zdrowe komórki. Enzymy zawarte w jęczmieniu neutralizują substancje kancerogenne. Dotychczas wykazano obecność dwudziestu enzymów w zielonych źdźbłach jęczmienia. Enzymy jako biokatalizatory reakcji chemicznych są niezbędne w procesach przemiany materii. Rzadki enzym- dysmutaza ponadtlenkowa-SOD-wywierająca działanie antyoksydacyjne występuje tu obficie. SOD niszczy wolne rodniki i opóźnia procesy starzenia się mózgu. Jeden ze związków czynnych występujący jedynie w źdźbłach jęczmiennych-isoflawonoid izowiteksyna (2-O-GIV), to również silny antyutleniacz, który jeszcze skuteczniej od witaminy E i Beta-karotenu chroni nas przed rakotwórczymi substancjami występującymi w naszym środowisku, przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym, przed promieniami Röntgena. Poza tym związek ten zatrzymuje wapń w organizmie i wzmaga jego magazynowanie w kościach, wzmacniając je. Jest to dość istotne w profilaktyce i terapii osteoporozy. Izoflawonoidy wspomagają regenerację skóry. Sproszkowany jęczmień zawiera duże ilości chlorofilu, który wykazuje działanie przeciwzapalne i bakteriobójcze, wspomagając leczenie głównie niedokrwistości, oraz większość z niezbędnych do podtrzymania procesów biochemicznych witamin, z wyjątkiem witaminy D, którą organizm produkuje przy udziale promieni słonecznych.

 

Spirulina jest często określana jako doskonale wartościowe, super- pożywienie. W żadnym innym produkcie spożywczym, niezależnie czy roślinnym, czy zwierzęcym, nie ma tak dużej zawartości białka i kompletnego zestawu substancji odżywczych. Szczególnie dotyczy to substancji, których brakuje w dzisiejszym pokarmie lub na skutek codziennych obciążeń cierpimy na ich niedobory, są to: żelazo, selen, witamina A i B12, które są obecne w spirulinie w dużych ilościach. Alga ta jest również interesująca ze względu na relatywnie wysoką zawartość potasu przy jednocześnie niewielkiej zawartości sodu. Dzienne zapotrzebowanie na niektóre związki mineralne może być w znacznym stopniu pokryte już przy 10-cio gramowym spożyciu spiruliny i minimalnym dostarczeniu węglowodanów i tłuszczy. Spirulina znajduje się w kręgu zainteresowań wielu ludzi odchudzających się i poszczących, gdyż 10 gramów ma tylko 36 kalorii. Poza tym spirulina bogata jest w określone substancje wspierające zdrowotnie, które łącznie określa się mianem antyoksydantów, które odgrywają znaczną rolę w hamowaniu procesów starzenia i zapobiegają powstawaniu nowotworów. W spirulinie znajdują się też takie substancje jak sulfolipidy i polisacharydy, których aktywność przeciw chorobowa w różnych testach farmakologicznych wypadała bardzo obiecująco. Związki te wywierają działanie przeciw wirusowi HIV i opryszczki. Ponieważ spirulina nie posiada twardej ściany celulozowej, należy do substancji łatwostrawnych. Wszystkie witaminy i związki mineralne w niej zawarte są łatwo przyswajalne przez organizm, ponieważ występują jako połączenia organiczne. Wartość białka spiruliny jest porównywalna z wartością białka pochodzenia zwierzęcego, jednakże białko z tej algi jest o wiele bardziej zdrowsze, gdyż nie obciąża organizmu cholesterolem.

Proszek z owoców baobabu to potężna bomba witaminowa. Posiada unikalny skład substancji odżywczych, więcej witaminy C niż pomarańcze, więcej żelaza niż czerwone mięso i bogatej treści alkalizujące minerały: wapń, potas i magnez. Suszony miąższ owoców baobabu to wspaniałe źródło antyoksydantów oraz błonnika. Spożywany w celu poprawy zdrowia, wzmocnienia kości, szczególnie ważny dla kobiet w ciąży, dzieci i osób starszych. Owoce baobabu obniżają gorączkę, leczą szkorbut, zapobiegają anemii. Proszek jest bogaty w enzymy trawienne i probiotyki, które zwiększają wzrost niezbędnych bakterii w przewodzie pokarmowym. Regeneruje układ nerwowy. Proszek jest bogaty w potas, istotny dla układu nerwowego, zwłaszcza jeśli pijesz kawę, colę lub alkohol i jesz pokarmy bogate w sód.Optymalizuje wchłanianie żelaza. Obecność witaminy C w połączeniu z żelazem w proszku baobab jest szczególnie skuteczne do zwiększenia przyswajalności żelaza w organizmie.Wspomaga odchudzanie i utrzymanie prawidłowej wagi. Błonnik jest czynnikiem, decydyującym o aktywnej i zdrowej pracy jelit. Substancje balastowe wiążą złogi i toksyny, oczyszczają i regulują pracę jelit. Równocześnie pęcznieją w żołądku dając uczucie sytości.

 

Dawkowanie: 1-3 łyżeczek proszku  dziennie wymieszanego w zimnej wodzie lub dodany do potraw.

 

Skład: młody jęczmień*, spirulina platensis*, baobab*

*składniki pochodzą z certyfikowanych upraw biologicznych