Kategorie

Balsam do ciała MASŁO SHEA & OLEJ ARGANOWY & OLEJ JOJOBA 90g Premium

  • Kod: 6568
  • Dostępność: Jest Jest
  • Cena: 21,92 zł
  • szt.
  • Poleć produkt

BALSAM DO CIAŁA "BioNatura"

PREMIUM

1. MASŁO SHEA – KARITE - nierafinowane – (Masłosz w j.polskim)  

&

2. Olej Arganowy

&

3. Olej JOJOBA

Wielkość opakowania - 90g

 

 

Produkt dla najbardziej wymagającej i delikatnej skóry.

Nie zawiera żadnych konserwantów ani polepszaczy zapachowych. Bez oleju eterycznego !!! 

 

Certyfikat jakości jak i zawartość chemiczna do wglądu pod zakładką CERTYFIKATY .  

**********************MASŁO  SHEA ***********************

Jest to tłuszczowy wyciąg z  nasion drzewa SHEA, które rośnie głównie w krajach Afryki półpustynnego pasa Sawanny.

Orzechy drzewa dojrzewają na drzewie. Masło SHEA  jest całkowicie produkowane ręcznie „hand made”, począwszy od zbierania orzechów SHEA po ugniatanie i  przygotowywanie do sprzedaży.  

Nasze masło SHEA jest całkowicie naturalne, bez  dodatków związków silikonowych, syntetycznych konserwantów, barwników, substancji zapachowych.  

NASZE MASŁO SHEA JEST NIERAFINOWANE !

Na czym polega rafinacja. Orzechy SHEA zbiera się w ogromne pojemniki i gniecione w jedną wielką  masę. Następnie transportowane do fabryki gdzie przy temperaturze 150 stopni rafinowane. Przy tej temperaturze  masło  SHEA  paruje a następnie przez system chłodzący prowadzony i kondensowany jako masa biała o neutralnym zapachu. Przy tego typu obróbce dodaje się chemiczny rozcieńczacz HEXAN, zwiększa się wtedy masa uzyskiwanego produktu jednocześnie zmniejsza się cena. Wobec powyższego

Masło SHEA jest poddawane silnym kontrolom jakości , na które posiadamy CERTYFIKAT.  

Na pytanie czy jest to produkt BIO odpowiadamy:

Wszystkie drzewa SHEA rosną w dzikich rezerwatach. Nigdzie na Świecie nie spotkamy plantacji drzew SHEA, gdyż było by to zupełnie nieopłacalne z uwagi na późny czas owocowania drzew od momentu ich posadzenia, a mianowicie ok. 20 lat. Masło SHEA BIO nie istnieje, nie ma więc plantacji by można je było obłożyć w takim przypadku przewidywaną  prawna kontrolą.  Masło SHEA może być tylko i wyłącznie produktem czystym i nierafinowanym , a jest to podyktowane tylko i wyłącznie procesem produkcji.

Masło SHEA produkowane jest w GHANIE, przez związek „sprawiedliwego handlu”.

Ma to na celu strukturę zakupów  u producentów co zmniejsza ubóstwo. Jest to wspaniały projekt dający przede wszystkim dochody najbardziej biednym producentom

Produkcja ręczna masła SHEA jest dodatkowym aspektem wpływającym na wartości odżywcze i terapeutyczne produktu. Masło SHEA posiada zadziwiające właściwości uzdrawiania dolegliwości w tym uszkodzenia skóry, swędzenie, rany skórne itd.

Zawiera składniki odżywcze, nawilżające i pielęgnujące skórę.

Według amerykańskiego instytutu SHEA BUTTER, właściwości te są bardzo uzależnione od tego w jaki sposób jest pozyskiwane, jego czystość i brak dodatków chemicznych jak i brak rafinacji.

Stosowane jest przy suchości, szorstkości skóry, nadmiernych zmarszczkach, świądzie, zapobieganiu pęknięć, alergiach skórnych, bólach mięśni, wypryskach , zapaleniach skóry, innych uszkodzenia spowodowanych przez nadmierne ciepło. Bardzo powszechnie przyjęło się stosowanie masła w zapobieganiu przed pęknięciami skórnymi ciąży, jako ochrona przed ujemnymi wpływami pogodowymi.

Czyste nierafinowane masło posiada beżowo – złoty kolor i naturalny charakterystyczny zapach, który po zastosowaniu na skórę po 10-20 minutach znika. Masło SHEA można mieszać z innym olejem roślinnym lub olejkiem eterycznym, straci wtedy swój mocny zapach.

Zastosowanie masła SHEA jest bardzo szerokie i ujęte w publikacjach prasowych, książkach i portalach internetowych.

By masło można było użyć do smarowania ciała, należy ogrzać je w kąpieli wodnej lub po prostu w dłoniach.

Masło należy przechowywać w lodówce lub chłodnej części mieszkania. Wahania temperatur maja wpływ na stan fizyczny produktu, lecz nie mają wpływu na jego jakość.

**********************************************

100% NATURALNE MASŁO SHEA

POSIADAMY W SPRZEDAŻY MASŁO SHEA W DWÓCH KLASACH JAKOŚCI

STANDARD  I  PREMIUM  

QUALITY STANDARD

 JEST  MASŁEM O WYSOKIEJ JAKOŚCI  I EFEKTYWNOŚCI  70-85 WEDŁUG KLASYFIKACJI AMERYKAŃSKIEGO INSTYTUTU MASŁA SHEA.

POCHODZI Z UPRAW  I  PRZEROBU  SUROWCA NA MASŁO Z TERENU GHANY I BURKINA FASO. MASŁO TO JEST SŁOMKOWO- BEŻOWEGO KOLORU I BARDZIEJ TWARDE.  

QUALITY  PREMIUM

JEST PRODUKTEM NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI  I EFEKTYWNOŚCI 85+ WEDŁUG KLASYFIKACJI AMERYKAŃSKIEGO INSTYTUTU MASŁA SHEA

POCHODZI ZE ZBIORÓW ORZECHÓW DZIKO ROSNĄCYCH DRZEW.

MA TO BEZPOŚREDNI WPŁYW NA ZAWARTOŚĆ  VITAMINY E, A, ALANTONINY ORAZ

NIEWYMYDLAJĄCYCH SIĘ FRAKCJI, KTÓRE TO  WPŁYWAJĄ  NA  DZIAŁANIE MASŁA SHEA NA NASZĄ SKÓRĘ.

******************OLEJ ARGANOWY *******************  

PRODUKT BIOLOGICZNY 100% ECOCERT  

Drzewo Arganowe jest jednym z najstarszych drzew na Świecie.Drzewo Arganowe dorasta do 10 metrów wysokości a korona drzewa posiada średnice do 14 metrów. By drzewo mogło egzystować i owocować w warunkach pustynnych musi posiadać korzenie sięgające wody gruntowej i tym właśnie szczyci się Drzewo Arganowe – jego korzenie dochodzą do 30 metrów głębokości w ziemi. Drzewo Arganowe żyje i owocuje średnio 150-200 lat, dość często spotykane są egzemplarze około 400 letnie. Drzewo Arganowe owocuje co drugi rok a w latach szczególnie suchych robi sobie dodatkowo przerwy w owocowaniu.
Olej Arganowy jest w swoim składzie i właściwościach na ludzki organizm absolutnie wyjątkowy i jedyny, szczególnie kiedy jest tłoczony na zimno i metodą ręczna. Na właściwości oleju arganowego naprowadzili nas mieszkańcy Marokka, którzy od swoich początków używają w życiu codziennym niezwykłego oleju a jego właściwości zostały potwierdzone badaniami uczonych. Także farmacja powoli akceptuje działanie oleju arganowego. W 1998 roku UNESCO zaliczyło obszar na którym rosną jak i samo drzewo arganowe do rezerwatów BIOSFERY Naszego Globu. Jednocześnie wprowadzono w życie wiele Projektów wspomagających utrzymanie rezerwatu jak o rozszerzenie badań dotyczących właściwości oleju arganowego.

WŁAŚCIWOŚCI OLEJU ARGANOWEGO

Olej arganowy, który już od dawien dawna służy narodowi Marokańskiemu został zauważony przez resztę świata. Olej arganowy to wspaniały kosmetyk jak i środek leczniczy. Posiada lekko czerwonawy kolor i delikatnym posmaku orzeszków ziemnych, olej kosmetyczny jest dodatkowo poddawany obróbce gdzie traci swój czerwonawy kolor jak i posmak orzechowy. Składniki oleju arganowego jak: tokopherole, phytosterole, triterpenalkohole, monoazylglyzerole i tłuczcze zarówno nasycone jak i nie nasycone a także tłuszcze OMEGA
OLEJ ARGANOWY JAKO PRODUKT SPOŻYWCZY
Nadaje sie do spożycia jako dodatek i dressing do sałatek, jako marynada do mięs i innych produktów spożywczych itd. Olej arganowy nadaje sie bezpośrednio do spożycia, można go zakupić w kapsułkach jako jedyny olej lub mieszankę z innym wartościowym olejem. Wybrane recepty jak i produkty znajdujące się w sprzedaży wymieniamy poniżej;

-olej tłoczony na zimno (także w połączeniu z innymi olejami jak oregano, koper itd.)

-olej z orzeszków prażonych (także w połączeniu z innymi olejami jak oregano, koper itd.)

-oleje do ciała

-kremy

-fluidy

-mydła

-pasty do zębówI wiele innych produktów wprowadzany notorycznie do sprzedaży, które można kupić na innych naszych aukcjach.
OLEJ ARGANOWY ŚRODEK LECZNICZY NR 1 -
Wielostronniczość OLEJU ARGANOWEGO przedstawiamy w kilku punktach, które następnie są poszerzone
Działanie ogólne oleju jako:
-Antyoxydacyjne
-Dezynfekujące
-Zabijające grzyby
-Zabijające bakterie
-Wpływające dodatnio na krążenie krwi
-Dające bezpośrednią wilgotność skórze
-Odmładzające skóre „ANTI-AGING“ środek
-Wzamacniające układ odpornościowy.

Zastosowanie oleju w medycynie naturalnej
- zmniejszanie ryzyka zachorowań na raka piersi, skóry , prostaty. Posiada maxymalne antyoxydujące właściwości.
- Przy chorobach układu krążeniowego: nadciśnienie tętnicze , problemy krążeniowe jak i choroby serca, zmniejsza ryzyko zawału serca, miażdżycy.
- W zapobieganiu Alzheimer
- W zapobieganiu Parkinsona
- Chorobach skórnych: łuszczyca, Trądzik, Neurodermitis , poparzeniach słonecznych i innych
- Problemach z włosami: wypadanie włosów, rozdwajanie się jak i ogólnie zły stan włosów.
- Problemy z CELLULITEM
- Reumatyczne schorzenia stawów
- Podwyższone wartości Cholesterolu
OLEJ ARGANOWY JAKO KOSMETYK
Największe swoje działanie podkreśla olej arganowy jako ANTI-AGING produkt.
Stosowany do demakijażu, maseczek kosmetycznych jak i masaży wspaniale pobudza krążenie krwi, wpływa odmładzająco na skórę jak i nadaje jej zewnętrzny niepowtarzalny wygląd i formule. Nadaje się wspaniale do pielęgnacji niemowląt, zabezpieczając ciało przed odparzeniami jak i jednocześnie spełniając role absolutnej pielęgnacji ciała niemowlaka.

Reakcje uboczne po zastosowaniu oryginalnego oleju arganowego z Maroka

 są nieznane !!!  

******************OLEJ JOJOBA *******************

Olej jojoba (wym. żożoba albo chochoba[1]) - ciekły wosk o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu jojoba (Simmondsia chinensis, Buxus chinensis). W niskich temperaturach (poniżej 7°C) może zastygać. Jest bardzo odporny na utlenianie i na ciepło (do 300°C).

Kraj pochodzenia : Meksyk, Zawiera głównie palmitynian cetylu (o bardzo cennych własnościach natłuszczających i odżywczych, zbliżonych do oleju wielorybiego), skwalen (który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniący przed utratą wody), alkohole alifatyczne, fitosterole, bogaty w witaminę F. Stosuje się głównie w przemyśle kosmetycznym. Doskonale wchłaniany przez skórę, wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, co w efekcie zapobiega wysuszaniu skóry. Stosowany przy każdym typie skóry, a szczególnie polecany przy zapaleniach, łupieżu, poparzeniu słonecznym i trądziku. Zapobiega powstawaniu rozstępów (pojawiających się np. w czasie ciąży).

Stosowanie; Dokładny opis stosowania znajduję się na ulotce przy produkcie

Data przdatności: podana na opakowaniu.